Onderhandelaar Europees Parlement: normen voor platformwerk zijn nodig

Door Agnes Jongerius op 14 juni 2019

Agnes Jongerius (PvdA), een van de onderhandelaars namens het Europees Parlement, zegt dat de Europese Commissie zal moeten inzetten op het reguleren van platformwerk.

De komende weken vindt een ingewikkeld spel plaats over de poppetjes en de agenda van de nieuwe Europese Commissie. Het Europees Parlement stelt een programma op hoofdpunten samen waar de Commissie zich in de volgende termijn hard voor moet maken. Anges Jongerius zit in het onderhandelingsteam van het Parlement en breekt een lans voor platformwerkers van bedrijven als Uber en Deliveroo.

”Je ziet dat de Ubers en Deliveroos buiten het bestaande arbeidsrecht vallen en dat ze geen belasting betalen, dus is het belangrijk dat we daar Europese normen voor stellen.”

Beluister hier het hele interview met Agnes Jongerius over de onderhandelingen.

Agnes Jongerius

Agnes Jongerius

Agnes is delegatieleider van de PvdA in het Europees Parlement. Als Europarlementariër houdt Agnes zich met name bezig met de onderwerpen Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Arbeidsomstandigheden en Handel. Agnes speelde in haar vorige periode als Europarlementariër een belangrijke rol in het bewerkstelligen van de detacheringsrichtlijn. In deze richtlijn werd vastgelegd dat gelijk loon tegenover gelijk werk

Meer over Agnes Jongerius