15 februari 2023

Nieuwsbrief PvdA Internationaal 15 februari 2023

Het was een historisch congres: samen met GroenLinks trapten we de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen af. Ook voor mij persoonlijk was het een bijzondere dag. Dankzij jullie mag ik Lenna Vromans en Thijs Reuten opvolgen als internationaal secretaris. En hier heb ik ontzettend veel zin in. De komende tijd ga ik je op de hoogte houden van mijn plannen.

Heb je vragen of suggesties, of wil je samen met PvdA Internationaal iets organiseren? Stuur gerust een reactie!

Op de hoogte blijven van ons werk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


 

Vandaag is het actiedag Giro555. Wil je doneren? Dat kan hier. Al meer dan 40 duizend mensen zijn door de verschrikkelijke ramp om het leven gekomen. We leven enorm mee met de slachtoffers en wensen in het bijzonder alle partijgenoten die betrokken zijn bij deze ramp veel sterkte toe.


 

24 februari 2023 is het een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Daarom organiseert Stichting Oekraïners in Nederland op deze dag een protestmars in Amsterdam. Samen met de PvdA Amsterdam verzamelen we om 15:45 bij het Monument voor Vrouwen van Ravensbrück, op het Museumplein. Sluit je ook aan? Meer informatie vind je hier.


 

  1. Ramp op ramp op ramp. The New York Times schreef over de nijpende situatie waarin mensen zich in noordwest Syrië bevinden.
  2. Ruim een maand nadat Frankrijk het EU-voorzitterschap op zich nam, viel Rusland Oekraïne binnen. In de documentaire ‘A President, Europe and War‘ zie je hoe Macron escalatie probeerde te voorkomen.
  3. De Europese Christendemocraten (van het CDA) maken zich hard voor meer hekken – met Europees belastinggeld. Laurens Dekock van de Belgische VRT rekende uit hoeveel kilometer aan hekwerk ‘Fort Europa‘ al omringt.

 

Vorige week bracht ik samen met Attje Kuiken een bezoek aan de Party of European Socialists (PES). Met o.a. sociaaldemocratische premiers sprak Attje over Oekraïne, migratie en de ramp in Turkije. Zelf had ik de gelegenheid voor kennismakingen en collega’s van onze zusterpartijen bij te praten over de gezamenlijke campagne met GroenLinks. Lees hier meer over de uitkomsten.

Daarmee is voor mij de kop eraf!

Hartelijke groet,

Ties Huis in ’t Veld
Internationaal Secretaris PvdA