6 augustus 2016, om 18:00, Van Diemenkade 5 | Van Diemenkade 5

Europride

Zoals ieder jaar neemt de PvdA deel aan de gay pride in Amsterdam, die dit jaar in het teken staat van Europa! Op de Amsterdamse grachten op zaterdag 6 augustus roepen we onze buurlanden op om het homohuwelijk in te voeren, als uiting van homoacceptatie en als graadmeter voor gelijke rechten. Sinds 2015 kan het in Ierland en vanaf 2017 ook in Finland: “Join us! Who’s next?”

Als boegbeeld op de PvdA-boot vaart de verfilmde Britse Labour politica Sian James mee. Zij organiseerde de mijnwerkersstakingen in Wales in de jaren ’80, die uit onverwachte hoek werden gesteund door de LGBT-beweging. Mijnwerkersvrouw Sian James legde de verbinding tussen beide groepen in het verhaal dat in 2014 is verfilmd in de film ‘Pride’. In haar latere loopbaan als Labourpolitica heeft zij zich steevast ingezet voor LGBT-rechten, waarmee zij de weg vereffende voor het homohuwelijk in Groot-Brittannië.

Ook is de PvdA solidair met LGBT-activisten tijdens de Europride. Dat onderstrepen we door activisten uit onder andere Servië en Turkije uit te nodigen op onze boot. Zeker in tijden waarin homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders letterlijk onder vuur worden genomen met kogels in Orlando en met traangas in Istanboel, staat de PvdA pal voor LGBT-rechten en het bevorderen daarvan.