PES-delegatie

Anne van der Meer

Migratie/integratie, EPAs/handelsakkoorden (met OS-landen), Gemeenschappelijk veiligheidsbeleid/buitenlandbeleid EU/NAVO
Anne van der Meer

Over Anne van der Meer

Waar je wieg staat, zou niet moeten uitmaken waar je eindigt in het leven. Dat is voor mij de kern waar ik me voor inzet. De sociaaldemocratie is een internationale beweging en daarom kunnen we gezamenlijk, onder andere via de PES, hier een groot verschil maken. Via de PES-delegatie wil ik hier mijn bijdrage aan leveren.

Ik ga me inzetten voor een sociaal en rechtvaardig migratiebeleid, waarin mensenrechten voorop staan en vluchtelingen een veilige plek krijgen. Maar ook een migratiebeleid waarin een gelijkwaardige relatie met andere landen voorop staat en er ruimte is om het ontwikkelingsaspect van migratie mee te nemen. Klimaatrechtsvaardigheid is ook een onderwerp dat me aan het hart ligt. Degenen die de grootste impact ondervinden van klimaatverandering moeten betrokken worden bij mogelijke oplossingen en de juiste middelen krijgen om in actie te kunnen komen. Daar ga ik mee aan de slag.

Anne van der Meer (1989) is op dit moment werkzaam als senior beleidsmedewerker bij de Foundation Max van der Stoel en is eerder werkzaam geweest bij de PES.

Waar ben je naar op zoek?