Mijn vertrek als Internationaal Secretaris

30 september 2022

Beste partijgenoten,

Liever had ik hier een uitgebreide update gegeven met al onze mooie plannen en acties de komende periode. Maar ik wil via deze weg vertellen dat ik mijn functie als Internationaal Secretaris helaas op moet geven, vanwege persoonlijke, niet politiek gerelateerde, omstandigheden.

Ik verlaat nu, met een knoop in m’n buik, deze functie maar uiteraard blijf ik actief lid van onze mooie partij. Ik kijk terug op een vol jaar waarin we als Internationaal Secretariaat veel aandacht hebben besteed aan de Russische invasie in Oekraïne, internationale solidariteit en veiligheid. Waarin we events hebben georganiseerd en ledenbijeenkomsten over thema’s als verantwoord ondernemen en vrouwenrechten. Een jaar waarin ik de partij heb mogen vertegenwoordigen bij onze Europese zusterpartijen, samenwerking heb gezocht met GroenLinks en een nieuwe PES delegatie heb mogen verwelkomen.

Helaas kan ik de vier gekozen jaren niet volmaken. Het partijbestuur en ik zijn erg blij dat Thijs Reuten, Europarlementariër voor de PvdA in Brussel, mijn rol over wil nemen als Internationaal Secretaris ad interim, tot ons congres begin volgend jaar. Daar kiezen we als partij dan definitief een nieuwe Internationaal Secretaris.

Ik wil graag Wessel Toonen, medewerker bij het Internationaal Secretariaat, bedanken voor al zijn werk. En mijn collega’s van het partijbestuur, het partijbureau, de Eurodelegatie, PES delegatie, JS en alle andere partijgenoten voor de prettige samenwerking.

Tot snel!

Warme groet,
Lenna

Waar ben je naar op zoek?