7 mei 2020

Terugkijken: What’s Next_ met Yannick du Pont

De wereld gaat door een ongekende crisis. Werken we internationaal goed genoeg samen om het virus aan te pakken? Of zien we breuklijnen ontstaan die hierna moeilijk te lijmen zullen zijn?

Grote vragen die we bespreken met verschillende gasten tijdens de nieuwe serie What’s Next_.

Het Internationaal Secretariaat en de Foundation Max van der Stoel gaan in What’s Next_ live in gesprek met interessante gasten over thema’s als Europese samenwerking, migratie en de toekomst van ontwikkelingssamenwerking. Deze keer met directeur van Spark Yannick du Pont over de situatie in Turkije, opvang in de regio en instabiliteit in het Midden-Oosten. Hoe verloopt opvang in de regio in deze coronacrisis? Wat zijn de consequenties voor Syrische vluchtelingen in Turkije? En leidt het coronavirus tot sociale onrust in het Midden-Oosten? Het antwoord op deze vragen vind je hier:

Hoe veranderen migratiestromen tijdens deze crisis? Wat zijn de consequenties voor arbeidsmigranten in Nederland en elders in de wereld? En zou de Europese Unie een ander asielbeleid moeten hanteren? Het antwoord op deze vragen vind je hier:

 

Abonneer je op het YouTube-kanaal of volg ons op InstagramTwitter of Facebook en blijf op de hoogte van What’s Next_