PvdA op de Afrikadag

6 maart 2018

Op 14 april is het zo ver: dan is het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam weer het toneel van het grootste jaarlijkse evenement over Afrika in Nederland. En ook de PvdA mag weer een bijdrage leveren. 

SheDecides in Afrika

Het in 2017 opgerichte SheDecides-fonds is meer dan een fonds ter ondersteuning van keuzevrijheid voor vrouwen en meisjes. Er is een wereldwijde beweging ontstaan met een manifest dat ondertekend is door meer dan 40.000 individuen en 140 organisaties. Leiders uit de hele wereld staan op voor rechten van vrouwen en zamelen geld in voor seksuele voorlichting en veilige abortus in ontwikkelingslanden. Met succes: afgelopen jaar kwam er bijna 400 miljoen euro binnen.

Tijdens deze workshop gaan we in gesprek met de oprichter van het fonds, oud-minister en PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen, en de Malawische activiste Tikhala Itaye over het belang van SheDecides voor Afrika. Wat zijn de concrete resultaten tot nu toe? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen die moeten worden overwonnen om echt verschil te kunnen maken? Hoe kunnen mannen betrokken worden bij de strijd? We luisteren naar een column van PvdA-Kamerlid Kirsten van den Hul. Zij adopteerde SDG 5 en zet zich dagelijks in voor gendergelijkheid en empowerment voor vrouwen en meisjes. Kom ook en ga met deze topvrouwen in gesprek!

De kaartverkoop voor de Afrikadag start op maandag 12 maart. Kaarten zijn te verkrijgen via www.afrikadag.nl