17 december 2015

PES Media Network in Amsterdam

De partij van Europese Sociaaldemocraten (PES) organiseert een aantal keer per jaar een bijeenkomst voor communicatie- en campagnemedewerkers van de zusterpartijen. 1 december werd deze bijeenkomst, gericht op (pers)voorlichters en (online) communicatiemedewerkers georganiseerd door de PES en de PvdA in Amsterdam.

In De Balie is een dag gesproken en gediscussieerd met communicatiespecialisten van binnen en buiten de politiek. Na een welkom door Kirsten Meijer (PvdA) en Marije Laffeber (PES), en een algemene introductie door de nieuwe directeur Communicatie van de PES, Milen Marchev, zijn de aanwezigen aan de hand van best practices met elkaar in gesprek gegaan. Specifiek stonden de deelnemers stil bij de opvang van vluchtelingen: aan de hand van een introductie door de UNHCR en een workshop hebben de deelnemers in groepen gesproken over de verschillen en overeenkomsten van de communicatie op het gebied van het goed omgaan met lokale vragen bij de opvang van vluchtelingen.

De dag was goed gevuld: na het avondeten vond een publiek debat plaats in De Balie. Dr. Adriaan Schout (Clingendael), Vanessa Lamsvelt (EenVandaag) en PvdA-Kamerlid Michiel Servaes spraken over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie.