Paul Tang (PvdA): Klokkenluiders verdienen onze bescherming

Door Paul Tang op 23 april 2018

”Met deze richtlijn beschermen we klokkenluiders, ook tegen de lidstaten die zij schaden met het aankaarten van misstanden”

“Zonder een Antoine Deltour geen Lux Leaks. Zonder dit soort schandalen geen publieke verontwaardiging en druk om belastingontwijking aan te pakken. Maar ondertussen heeft lidstaat Luxemburg klokkenluider Deltour wel voor de rechter gesleept voor het delen van handelsgeheimen. Met deze richtlijn beschermen we klokkenluiders, ook tegen de lidstaten die zij schaden met het aankaarten van misstanden”, dat zegt Europarlementariër Paul Tang als reactie op de klokkenluiders-richtlijn die vandaag door de Europese Commissie werd gepresenteerd.

Onder de door Eurocommissaris Frans Timmermans voorgestelde regels, krijgen klokkenluiders die in een juridisch conflict geraken over de misstanden die ze melden financiële en juridische bijstand. Een Europese minimum bescherming tegen rechtszaken die regelmatig worden aangespannen, ondanks dat de klokkenluider te goeder trouw handelde.

“Dat er in Europa eindelijk iets wordt gedaan aan belastingontwijking, moeten we voor een groot deel toeschrijven aan een aantal moedige klokkenluiders”

“Dat er in Europa eindelijk iets wordt gedaan aan belastingontwijking, moeten we voor een groot deel toeschrijven aan een aantal moedige klokkenluiders. Zij hadden het lef om misstanden aan de kaak te stellen en betaalden daarvoor zelf vaak een hoge prijs. Het is goed dat de Europese Commissie het voorstel doet om deze helden beter te beschermen” aldus Paul Tang.

bron: http://www.paultang.nl/paul-tang-pvda-klokkenluiders-verdienen-onze-bescherming/

Paul Tang

Paul Tang

Paul Tang is in juli 2019 aan zijn tweede termijn als Europarlementariër begonnen. Paul zet zich al jaren in voor de PvdA op het terrein van Economische en Monetaire Zaken. In 2006 kandideerde Paul zich als Tweede Kamerlid en werd financieel woordvoerder tijdens het Kabinet Balkenende IV. Als Tweede Kamerlid zag Paul hoe Nederland werd

Meer over Paul Tang