Door Kati Piri op 10 mei 2016

Nieuwsuur – Erdogan weigert wijzigingen in Turkse anti-terreurwetgeving

Kati Piri spreekt met Nieuwsuur over voorwaarden waar Turkije aan moet voldoen voor visumvrij reizen naar de EU en de weigerachtige opstelling van Erdogan tegenover het wijzigen van Turkse anti-terreurwetgeving om te voldoen aan die voorwaarden.

“Het lijkt mij logisch dat in ieder geval op dit moment de Europese Commissie en de Europese regeringsleiders contact opnemen met Ankara en vragen: is dit nou een onderdeel van jullie onderhandelingstactiek of is dit het eindbod? Afhankelijk van het antwoord op die vraag zullen we moeten kijken wat de volgende stappen zijn. Het is in ieder geval een onzekere tijd op dit moment in Turkije”, aldus Piri.

Klik hier voor het filmpje (vanaf 2.40 min).

Kati Piri

Kati Piri

Kati was werkzaam als politiek adviseur in het Europees Parlement op de thema’s buitenlandbeleid, mensenrechten en defensie waarna ze zich in 2014 verkiesbaar stelde voor het Europees Parlement. Belangrijke  principes die Kati bewogen om het Europees Parlement in te gaan zijn het hooghouden van democratische waarden en het respecteren van mensenrechten. Dat Kati deze principes

Meer over Kati Piri