Door Kirsten Meijer op 7 mei 2013

Nieuwe PES-delegatie treft voorbereidingen voor Sofia

Als een van de weinige partijen in Europa heeft de PvdA een deels gekozen afvaardiging naar de Partij voor de Europese Sociaaldemocraten (PES)  Het congres in Leeuwarden koos een nieuwe delegatie. De nieuwe delegatie kan meteen aan de slag. Op 21 en 22 juni zal de PES Council plaatsvinden in Sofia waar een “Fundamental Programme” zal worden aangenomen. Graag horen we jouw mening zodat we die mee kunnen nemen in de voorbereiding voor Sofia.

Naast de vijf leden uit hoofde van functie (Diederik Samsom, Hans Spekman, Judith Merkies, Michiel Servaes en ikzelf), bestaat de nieuwe afvaardiging van de PvdA naar de PES uit:

Janna Besamusca

Janna is sinds 2011 lid van de PES-delegatie. Ook tussen 2008 en 2009 maakte ze deel uit van de delegatie, maar verliet deze na haar verkiezing tot Secretaris-generaal van ECOSY (Europese Jonge Socialisten). Momenteel is Janna promovenda aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ondermeer onderzoek doet naar de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Bob Deen

Bob werkt als senior politiek adviseur bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). In het verleden was hij ondermeer wetenschappelijk medewerker voor Instituut Clingendael en actief als verkiezingswaarnemer in Moldavië en Kirgizië. Ook werkte hij voor de Europese Unie in Georgië, vlak na het gewapende conflict met Rusland in 2008.

Marjolein Nieuwdorp

Marjolein is communicatieadviseur en werkt momenteel als docent communicatiemanagement aan de Hogeschool Rotterdam. In het verleden was ze werkzaam als trainee persvoorlichter bij de fractie van Socialisten & Democraten in het Europees Parlement. Marjolein is bestuurslid van het gewest Zuid-Holland.

Gerard Oosterwijk

Gerard is sinds 2011 lid van de PES-delegatie. Naast zijn werk voor de ING Bank, waar hij een management traineeship volgt, is hij ook lid van het bestuur van de Landelijke Werkgroep Europa van de PvdA. In het verleden was het ondermeer voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond.

Koen Maes

Koen is bedrijfseconoom en werkt voor de Rabobank. In het verleden was hij bestuurslid van de afdeling Amsterdam en Raadslid in stadsdeel Amsterdam-West.

PES Fundamental Programme

De PES presenteert op de council in Sofia een “Fundamental Programme”, een programma dat de visie van de PES uiteenzet voor de middellange termijn. Het is dus geen verkiezingsmanifest, maar meer een document met het karakter van de van Waarde resolutie die wij op ons congres in Leeuwarden aannamen. Tot 31 mei kunnen we de concept tekst amenderen. Lees het concept hier.  Heb je een voorstel voor een amendement? Laat het de PES-delegatie weten via is@pvda.nl of kom op 17 mei naar de bijeenkomst over het Fundamental Programme georganiseerd door de Landelijke Europa Werkgroep. De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht op het campagnekantoor, Amsterdamsestraatweg 212 en begint om 20.00 uur. Meld je aan via werkgroepeuropa@pvda.nl.

Door Kirsten Meijer, Internationaal Secretaris PvdA

Kirsten Meijer

Kirsten Meijer

Door mijn werk bij de Alfred Mozer Stichting en Amnesty International heb ik van dichtbij gezien wat het betekent voor mensen als democratie en mensenrechten niet gewaarborgd zijn. Het is aan de sociaaldemocratie om onrecht te bestrijden, te vechten voor een eerlijke wereld en zo veel mogelijk mensen te mobiliseren voor die strijd. Als Internationaal

Meer over Kirsten Meijer