14 juli 2012

Internationale huiskamerbijeenkomsten

In Nederland worden huiskamerbijeenkomsten georganiseerd waar PvdA’ers aan vrienden, buren en familie uitleggen waarom zij op de PvdA stemmen of een bepaald thema bespreken. Dit leidt tot leuke bijeenkomsten met gezelligheid en discussie. Het zou fantastisch zijn als deze bijeenkomsten niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld gehouden worden!

Wie doet het?

De bijeenkomsten worden georganiseerd door PvdA’ers, mensen die ‘iets hebben met de PvdA’ of mensen die de komende verkiezingen PvdA gaan stemmen. Het liefst in zoveel mogelijk landen ter wereld.

Wie komen er naartoe?

Bij een huiskamerbijeenkomst in het buitenland is het doel om mensen op te trommelen die 12 september in de gelegenheid zijn om te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Van Nederlandse expats tot toeristen die een wereldreis maken.

Hoe wordt het georganiseerd?

De opzet van de huiskamerbijeenkomst is heel eenvoudig. Er wordt een clubje mensen thuis uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst waar gepraat wordt over politiek. Je kunt de bijeenkomst helemaal zelf invullen met een thema of heel kort iets over de PvdA vertellen. Verder zorgt de gastheer of gastvrouw voor een hapje en drankje. Het aantal mensen voor zo’n avond kan variëren van 4 mensen aan de keukentafel tot 30 man met wat kratjes bier.

Daarnaast is het erg leuk als er foto’s en filmpjes van de bijeenkomst gemaakt worden zodat wij in Nederland weer kunnen meegenieten!

Meld je aan!

Er zijn al huiskamerbijeenkomsten in Boekarest, Zimbabwe, Brussel en Duitsland. Het zou super zijn als meer plaatsen in binnen- en buitenland volgen. Meld je aan en mail naar Jeltje Dijkstra: [email protected].

Waar ben je naar op zoek?