Door op 26 november 2015

Handen ineenslaan tegen kinderarbeid

Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien, spelen met vriendjes en naar school gaan. Helaas is dat niet overal op de wereld vanzelfsprekend. Nog teveel kinderen worden uitgebuit bij het maken van producten als t-shirts en mobiele telefoons, die ook in Nederland worden verkocht. Hier moet echt een einde aan komen en daarvoor moeten bedrijven, de overheid en hulporganisaties de handen ineenslaan. Daarom wil ik dat er een ‘fonds tegen kinderarbeid’ komt waarmee kindslaven worden bevrijd en naar school kunnen gaan.

Op verschillende plekken op de wereld komt nog kinderarbeid voor. Wereldwijd gaat het om het schokkende aantal van 168 miljoen kinderen. Veel bedrijven willen hier een einde aan maken, maar kunnen het niet alleen. Ook de overheid wil iets doen, maar weet niet goed aan wie subsidies verleend moeten worden. En hulporganisaties hebben te weinig geld.

Door een gezamenlijk fonds op te zetten, kunnen deze drie partijen samenwerken om kinderen naar school te helpen. Bedrijven kunnen investeringen doen, waarna de Nederlandse overheid deze moet verdubbelen. Zo kunnen we echt werk maken van het stoppen van kinderarbeid.