21 september 2017, om 22:00 | Grand Café Maastricht Soiron, Vrijthof 18, Maastricht

Jetzt geht’s los? Elections in Germany

Op 24 september zullen we definitief weten of ‘Mutti’ Merkel voor de vierde keer bondskanselier van Duitsland wordt. Het lijken saaie verkiezingen, maar niets is minder waar. De vraag is hoe de machtsbalans wordt en welke partijen in aanmerking komen voor regeringsdeelname. Lukt het de SPD om de achterstand in de peilingen in te lopen? Hoe zal het gaan met de liberale FDP, die in 2013 verdween uit de Bundestag na hun coalitie met Merkel? Zal de opkomst van de rechts nationalistische AfD doorzetten? En hoe gaat het met de Groenen die deze campagne moeite hebben zich te profileren op hun issues?

Al deze vragen zijn niet alleen van belang voor de toekomst van Duitsland. De hele Europese Unie kijkt mee. Valt er een koerswijziging te verwachten? Zal de Frans-Duitse as in Europa heropleven? Wat betekent Duitsland voor Nederland en in het bijzonder voor Limburg?

Met o.a. Daniela Jansen (voormalig lid Landtag Noordrijn-Westfalen), Manon Fokke (lijsttrekker PvdA Maastricht), Joost Reinaerts (activist in de grensregio) en een pub quiz wordt dit een avond over Duitsland die je niet wilt missen. We bespreken de ins en outs van de campagnes, blikken vooruit op de verkiezingsdag en gaan in gesprek over de rol van Duitsland in Europa. We zien je de 21e in Maastricht! De voertaal van de avond is Engels.

Gratis toegang, wel aanmelden via: bit.ly/WEuropeMtricht