Nieuws

Uitweg Griekenland niet makkelijk, wel noodzakelijk

door op 16 juli 2015

One Response to “Uitweg Griekenland niet makkelijk, wel noodzakelijk”

  1. G. Matthijssen schreef:

    Het dictaat van de Trojka – Dijsselbloem (Schäuble), Draghi en Lagarde – duwt Griekenland de afgrond in. De modale Griekse belastingbetaler, werknemer, middenstander en minimumlijder draaien op voor het echec van de Griekse banken. De Europese “reddingsfondsen” dienen overwegend voor het aflossen van de (private) schulden van de Griekse banken aan de Duitse, Franse en Nederlandse banken. De Griekse staat heeft deze schulden overgenomen en moet deze op het eigen volk verhalen. Juist de regering-Tsipras, die hieraan een einde had willen maken, is door de Trojka effectief gedwarsboomd. En de Griekse openbare eigendommen, o.a. de Nutsbedrijven, worden aan buitenlandse ondernemingen verpatst. Dat is afpersing; een compleet land in de uitverkoop aan de hyena’s van het internationale kapitalisme. Daarentegen zijn het afschaffen van de €uro en de terugkeer naar de nationale valuta van ieder land het begin van de oplossing.

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.